Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po tunezyjsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
papryka czerwona 2
masło 2 łyżki
natka pietruszki
sól
ryba 1 kg (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po tunezyjsku

Rybę sprawioną i dobrze umytą posolić cała i od wewnątrz też odstawić . Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i drobniutko posiekać , masło ucieramy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i drobno posiekana natką 2 łyżki i paprykę na jednolitą masę , napełniamy tą pastą wnętrze ryby , spinamy wykałaczkami by nadzienie nie wypłynęło w czasie pieczenia i układamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu , delikatnie skrapiamy pozostałym masłem przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 40 minut w zależności od wielkości ryb, pod koniec pieczenia odkrywamy by ładnie się zarumieniła . Najlepiej smakuje z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 13.10.2012 20:47
fajny przepis z tą rybą
babcia
babcia 13.10.2012 20:47
fajny przepis z tą rybą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak