Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śmietankowo - winogronowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
budynie śmietnkowe 3
mleko 1 litr
cukier 3 łyżek
winogrona
galaretka agrestowa 2
masło 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śmietankowo - winogronowe

Potrzebny nam jest cienki biszkopt. Do garnka wlewamy 3 szklanki mleka i nastawiamy na gaz, a wpozostałej szklance mieszamy budynie wraz z cukrem - wlewamy na gotujące sie mleko i gotujemy gęsty budyń. Miekkie masło miksujemy, po czym stopniowo dodajemy zimny budyn - mase budyniowa wykładamy na biszkopt. Umyte winogrona przecinamy na pół i układamy na cieście- zalewamy teżejącymi galaretkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak