Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka z chili

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
pieczarki 15 szt
ser żółty 10 dag
Musztarda sarepska Prymat
chrzan
pieprz
sól
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka z chili

Jajka gotujemy na twardo. po wystygnięciu przekrawamy ja na pół i wyjmujemy żółtka które ucieramy na tarce, następnie na tarce z dużymi otworami ucieramy pieczarki, po czym smażymy ja na margarynie z dodatkiem soli i pieprzu - dodajemy do startych żółtek. Utarty żółty ser na drobnych oczkach dodajemy do pozostałych składników i dodajemy na przemian 1 łyżeczke chrzanu i musztardy, do czasu aż nasza masa będzie miała ładną konsytencje. na samkoniec doprawiamy spora ilościa chili pieprzu i soli - mieszamy i nakładamy do białek. dekorujemy je, posypując lekko ostrą papryka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 21.12.2012 17:37
lubię jajka faszerowane
caralajna 16.11.2012 07:53
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak