Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARKÓWKA W RĘKAWIE NADZIEWANA CZOSNKIEM

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 2 główki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
przyprawa uniwersalna 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżezki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: KARKÓWKA W RĘKAWIE NADZIEWANA CZOSNKIEM

Umytą karkówkę nakłuć na wierzchniej stronie na głębokość około 5 cm. W każde zagłębienie włożyć obrany ząbek czosnku. Następnie karkówkę natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin. Następnie karkówkę umieścić w rękawie foliowym, do środka dodać liść laurowy. Karkówkę piec w temp. 190 C przez 100 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 03.10.2013 19:05
świetny smak
IwonaKa 02.09.2013 00:11
pyszne mięsko
Zosia1 01.03.2013 22:09
pyszne,solidne danie
Łukasz15 20.02.2013 21:07
Pyszna
Krystyna32 27.01.2013 05:59
pycha
annagebalska 18.09.2012 09:15
ciekawy przepis
kate.500 31.08.2012 12:57
smacznie wyglada
Katarzyna59 16.08.2012 21:11
extra
fictor123 11.06.2012 08:58
mniam
kupiska 20.04.2012 10:59
dług sie robi ale warto...
Ewelina38 12.04.2012 13:50
uwielbiam takie mięsa
Grazyna0211 05.04.2012 15:13
pyszne mięsko
cooleczka 27.02.2012 14:05
smaczna
zuzanna_z 02.02.2012 11:27
lubię takie mięsko
magduś83 20.01.2012 13:47
jak apetycznie wygląda, zjadłabym takie mięsko
RenataZ-et 18.01.2012 16:59
super, jest czosnek więc to coś dla mnie :)
Renia1 15.01.2012 11:09
ladne miesiwo
Kas2 15.01.2012 09:32
lubię tak przygotowane mięsko
joanna77 14.01.2012 20:14
takie lubię
Robert10 14.01.2012 15:52
aromatyczne mięsko
treonina 12.01.2012 12:25
mmm pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak