Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pachnące żeberka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
czosnek 8 ząbków
sos sojowy 120 ml
gin 120 ml
miód 4 łyżki
olej 4 łyżki
ocet winny 4 łyżki
rozmaryn ćwierć łyżeczki
sól cebulowa 1\\2 łłżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pachnące żeberka

Żeberka kroimy na porcje , włożyć do garnka z woda i gotować 20 minut , w tym czasie do miseczki wsypać czosnek posiekany oraz pozostałe składniki, żeberka już przestudzone i wyjęte posmarować marynatą a po 15 minutach posmarować z obu stron przyprawą do żeberek i układamy na grillu i pieczemy na złoty kolor co parę minut przewracamy na drugą stroną cały czas smarując marynatą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.04.2013 00:44
tak przygotowane są na pewno pyszne
anulka69 12.01.2012 13:42
lubię żeberka
Margo1 12.01.2012 09:56
są rewelacyjne , przepięknie pachną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak