Sposób przygotowania

Ryż gotujemy, odcedzamy mieszamy z białkami z 2 jajek, 2 łyzkami mąki ziemniaczanej, solą i pieprzem. Z masy formujemy kotleciki i smażamy na oliwie. Równoczesnie skrapiamy filety sokiem z cytryny i gotujemy. po wyjęcviu filetów nie wyle. W garnku roztapiamy masło, na którym podsmażamy posiekaną drobno cebule. Dodajemy smietane i nasz wywar, gotujemy do czasu, aż o połowe zmniejszy objętośc. Następnie dodajemy roztrzepane zółtka, doprawiamy. Kotleciki podajemy z tak przygotowanym sosem i rybą.

Przepis ten umiesciłam na portalu gotujmy.pl pod nickiem noculos

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    przepis wart wyprobpwania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mundek1011

    fajne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !