Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 4 szkl
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 4
kwaśna śmietana 1 szkl
drożdże 5 dag
cukier waniliowy 1
cukier 0,5 szkl.
dżem do środka

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Mąke,margarynę,cukier posiekać,drożdże rozprowadzić w śmietanie.Ze wszystkich składników zagnieść ciasto.Pozostawić w lodówce przez parę godzin.Rozwałkować wyciąć trójkąty.Na każdym ulożyć łyżeczkę np.dżemu lub nutelli i uformować rogaliki.Posypać cukrem albo posmarować lukrem.Piec na złoty kolor w temperaturze 200 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 01.05.2013 15:40
najlepsze domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak