Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Na patelnię wlać mleko,włożyć filety,dodać ziarenka pieprzu,liść laurowy i pokrojoną w talarki cebulę.Zagotować,przykryć i dusić na wolnym ogniu 10 minut.Rybę przełożyć na talerz,a mleko przecedzić przez sito.Powinno być go 300ml.Gdyby było mniej trzeba mleka dolać.Szpinak doprawić i odparować wodę.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.W rondelku roztopić masło,dodać mąkę i podsmażać uważając by się nie zrumieniła.Zdjąć z ognia i cały czas mieszając wlewać mleko,które zostało z gotowania ryb.Postawić z powrotem na ogień i gotować,aż sos zgęstnieje.Dodać śmietankę,natkę pietruszki,doprawić solą,pieprzem i zmielonym kwiatem gałki muszkatołowej.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda fantastycznie, a smak... już nie mogę się doczekać kiedy wypróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Karolek1

    uwielbiam szpinak, więc warto spróbować...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda na bardzo smaczna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ryba dobrze wpasowuje się w smak szpinaku. Tak przygotowana zapiekanka będzie doskonałym daniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !