Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por
jabłko
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól
cukier
kapusta czerwona 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę wypłukać i poszatkować. Dodać cukier i sól oraz sok z cytryny. Wymieszać i podgrzewać ok. 15 min. aż kapusta zmięknie. Zestawić z ognia i ostudzić. Jabłko zetrzeć, por pokroić i dodać do zimnej sałatki. Olej wymieszać z musztardą i dodać do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.01.2014 12:59
Bardzo lubię :)
misia53 02.10.2013 01:17
moja ulubiona
ben-ka 13.08.2013 11:32
do obiadku - świetna!
romanrafal
romanrafal 09.06.2013 08:14
bardzo dobra
mirosława4 12.02.2013 18:21
z musztardą jeszcze nie robiłam,trzeba wypróbować :)
RenataZ-et 03.07.2012 23:08
super
Anna138 24.04.2012 23:25
pycha
Aneta41 11.03.2012 16:56
uwielbiam taka
JUSTYNA61 04.02.2012 15:21
dziś ją zrobiłam, supeeeerrrr wszystkim w domu smakowała :)
JUSTYNA61 04.02.2012 15:21
dziś ją zrobiłam, supeeeerrrr wszystkim w domu smakowała :)
IKrakowianka 28.01.2012 15:53
super dodatek do obiadu
JUSTYNA61 12.01.2012 10:40
na pewno spróbuję, lubię bardzo czerwoną kapustę ale nie mam z czym ją połączyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak