Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć, osuszyć. Do garnka wlać mleko i dodać wątróbkę. Odstawić na pół godz. Mąkę dać na talerzyk i obtoczyć w niej przygotowaną wątróbkę i smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zarumienienia. Pokrojoną cebulkę w piórka dodać do smażonej wątróbki. Jak cebulką się zarumieni wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Potem przyprawić solą i pieprzem, dodać śmietanę wymieszaną z mąką, wymieszać i zagotować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    jeszcze takiej nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    dobra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie dania
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy pomysł na wątróbkę
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    mój mąż taką lubi :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ze śmietaną jeszcze nie robiłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    taką lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !