Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone mielone z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dkg
parówki 3
jajko 2
ser żółty 3 plastry
cebula 2
bułka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone mielone z parówkami

Bułkę namoczyć i wycisnąć. Dodać do mięsa razem z jajkami, posiekaną cebulą oraz z przyprawami. Z tych składników wyrobić ciasto. Mięso dzielimy na 2 części. Jedną część dajemy do podłużnej blaszki z wysokimi brzegami i posypanej bułką tartą. Parówki zawijamy serem i dajemy wzdłuż foremki na środku. Przykrywamy drugą porcją mięsa, posypujemy pozostałą bułką tartą i pieczemy w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.07.2013 13:01
ciekawy pomysł :)
Katarzyna59 08.06.2013 20:21
bardzo smaczne, pyszności
RenataZ-et 28.12.2012 19:59
superowe
Anna138 26.11.2012 22:04
Fajny przepis
IKrakowianka 23.05.2012 21:07
świetny pomysł
barbara11561 31.03.2012 09:22
pysznie:)
Ewa111 16.03.2012 14:17
ciekawe danie kolacyjne
Wafelek2601 12.03.2012 21:52
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak