Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos mięsny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka
woda 1/2 (z duszonego mięsa)
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny

Woda spod duszonego mięsa zagotować, dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić kucharkiem oraz pieprzem. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 04.08.2013 13:38
pyszny sosik , który często gości w mojej kuchni
IlonaAlbertos 14.03.2013 21:25
Uwielbiam tego typu sosy.
Iwusia 28.01.2013 22:39
bardzo dobry
Seba 04.06.2012 13:15
smaczny
Emiliozo 04.06.2012 07:57
aromatyczny, taki lubię
Rybciia 16.05.2012 13:57
smaczny :-)
mirosława4 11.05.2012 19:39
smaczny robię podobnie
IKrakowianka 14.03.2012 20:53
idealny do klusek i mięska
mela251
mela251 26.02.2012 19:07
smaczny
Anna138 20.02.2012 21:40
super
Motorek 20.02.2012 09:49
pycha
kasiaw 23.01.2012 18:10
lubię taki
Krystyna32 20.01.2012 13:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak