Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 g
masło 120 g
mleko 3 szkl.
cukier 90 g
jaja 3 szt
skórka z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
mąka do wysypania formy do smaku
sok malinowy 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: pudding z ryżu

Ryż ugotować w posolonym mleku. Dodać masło, wymieszać, ostudzić. Dodać utarte z cukrem żółtka, skórkę z cytryny i pianę z białek. Ostrożnie wymieszać. Masę gotować ok. 1 godz. na parze w natłuszczonej i posypanej mąką formie. Gotowy pudding podawać polany sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2012 16:42
Pycha.
foczka-ks 11.01.2012 23:12
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak