Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż a\' la Trauttmansdorf (austriacki arystokrata)

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 g
mleko 4 szkl.
cukier puder 150 g
śmetanka kremowa 2 szkl.
wanilia 1/2 laski
Żelatyna wieprzowa Prymat 10 g
likier maraschino 25 g
sok z malin do smaku
brzoskwinie 150 z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż a\' la Trauttmansdorf (austriacki arystokrata)

Mleko gotować 3 min. ze 120 g cukru i wanilią, dodać sparzony ryż, gotować ok. 30 min. na podkładce przykryty. NIE MIESZAĆ. Wyjąć wanilię ryż ostudzić. We wrzątku rozpuścić żelatynę, dodać do ubitej śmietanki, cukru i likieru. Bitą śmietanę, ostudzony ryż i osączone z kompotu owoce pokrojone w kostkę delikatnie wymieszać, włożyć do wilgotnej miski i wstawić na noc do lodówki. Podawać wyjęte na talerz i polane sokiem malinowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.05.2012 16:40
Godny polecenia.
Marzena34 21.04.2012 16:31
rewelacja
Mysiunia 12.01.2012 10:38
zapewne sprawdzony i wypróbowany przepis...
foczka-ks 11.01.2012 23:12
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak