Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuropatwy po asturyjsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kuropatwa 1 szt
cebula 2 szt
oliwa 1 łyżka
ocet winny 2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
estragon do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kuropatwy po asturyjsku

W żaroodpornym naczyniu podgrzać oliwę i ocet, dodać posiekaną cebulę, przyprawy, poddusić chwilę i włożyć ptaka. Dusić na maksymalnie zmniejszonym gazie. Gdy mięso będzie miękkie, a cebula będzie złocista podawać z ziemniakami i smażonymi borówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 21.06.2012 19:28
trzeba będzie upolować taką kuropatwę
gusia1000 17.05.2012 15:30
Mało kiedy człowiek to je.
Renata16 12.05.2012 01:49
co za rarytas!
foczka-ks 11.01.2012 23:13
smacznie i ciekawie
msmariusz 11.01.2012 22:48
ekskluzywnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak