Sposób przygotowania

W naczyniu żaroodpornym, na zagrzanej oliwie obsmażyć kurczaka podzielonego na ćwiartki, przyprawić, polać rumem i zapalić. Dodać szczyptę imbiru, wino i dusić ok. 1 godz. na słabym gazie. Na maśle lekko obsmażyć obrane banany. Odtłuścić, pokroić w talarki. Kurczaka podawać na ogrzanym talerzu polanego sosem i obłożonego bananami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    z alkoholem
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie łączyłam nigdy bananów i alkoholu z kurczakiem i na pewno tak spróbuję.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    ja też spróbuję chyba będzie dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !