Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z oliwkami i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
oliwki zielone 200 g
oliwki czarne 100 g
papryka czerwona 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa do smaku
tymianek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
oliwki nadziewane papryką 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z oliwkami i papryką

Farszem z posiekanych zielonych i czarnych oliwek, pomieszanych z tymiankiem, pokruszonym liściem, solą i pieprzem napełnić kurczaka. Dusić w 3 łyżkach oliwy w piecu. Pokrojonymi paprykami obłożyć ptaka 10 minut przed końcem duszenia. Podawać przybranego faszerowanymi oliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.05.2012 15:23
Super.
Marzena34 21.04.2012 16:30
wspaniały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak