Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane ziemniaki Doroty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8
czosnek 2 ząbki
masło 4 łyżki
szpinak mrożony 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 1
parmezan starty 4 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane ziemniaki Doroty

ziemniaki umyć zawinąć każdy w folię i piec około30 min.w nagrzanym piekarniku.po tym czasie ziemniaki wyjąć,odwinąć nieco folii,ściąć czubek i wydrążyć środek pozostawiając koszyczek o ściance 1 cm grubości.szpinak poddusić na maśle z rozgniecionym czosnkiem.doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.środek ziemniaka wysmarować masłem,napełnić farszem,posypać obficie parmezanem.zapiekać w piekarniku jeszcze ok 20 minut,aż ser się przyrumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darus 07.05.2011 16:35
ciekawy przepis
kakiaa 09.01.2011 14:44
Musi być pyszne - na pewno wypróbuję, bo uwielbiam szpinak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak