Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczki w rondelku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 3 szt
pieczarki 400 g
boczek 150 g
rosół 1/2 szkl.
groszek zielony 500 g
marchew 250 g
cebula 6 szt
sherry 40 g
czosnek 1 szt
natka do smaku
sól do smaku
oliwa 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: kurczki w rondelku

Ptaki przesmażyć na oliwie. Gdy się zezłocą posolić i włożyć do środka każdego 1 cebulę, trochę pokrojonego boczku, trochę groszku, trochę marchwi pieczarek i po ząbku czosnku. W tłuszczu po smażeniu kurczaków usmażyć pozostałą cebulę, posiekany czosnek i z resztą marchwi i groszku dorzucić do garnka z kurczakami. Odłożony boczek położyć na wierzch, dodać rosół i wino, natkę i posolić. Dusić na słabym gazie. Gdy kurczaki będą miękkie podzielić na porcje i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 08.06.2012 16:50
pycha
gusia1000 17.05.2012 15:22
Dobre.
Marzena34 04.05.2012 20:56
mniam
Iwona30 23.01.2012 21:38
bardzo lubię kurczaka :) fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak