Sposób przygotowania

Marchewkę i pietruszkę oskrobać. pora umyć. Karpia wypatroszyć, dokładnie oskrobać z łusek, umyć i osuszyć. Włożyć rybę do dużego garnka wraz z warzywami oraz przyprawami. Zalać taką ilością wody, żeby ryba była przykryta i gotować ok. 30 minut na małym ogniu. Następnie łyżką cedzakową wyłowić rybę i odstawić do ostygnięcia. Bulion dokłądnie przecedzić, zostawić marchewkę. Gdy ryba ostygnie, delikatnie usunąć wszelkie ości i podzielić ją na niewielkie kawałki. Do wywaru dodać ocet, doprawić do smaku solą i pieprzem, dolać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzątku żelatynę. Na dużym półmisku ułożyć rybę, ozdobic np. marchewką i zalać tężejącą żelatyną, wstawić na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ładnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ekstra karpik i cała reszta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    extra kolacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetna rybka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !