Sposób przygotowania

Miąższ dyni pokrój w kostkę. Białą cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej oliwę, zeszklij na niej cebulę i czosnek. Dodaj dynię, posyp ją curry i pieprzem. Wlej rosół i gotuj ok. 20 min.
Zupę lekko przestudź i zmiksuj na gładko. Przypraw solą i gałką muszkatołową. Wymieszaj ze śmietaną, ponownie mocno podgrzej.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki, wysmaż na chrupko na rozgrzanym maśle. Gorącą zupę wlej na talerze. Każdą porcję posyp podsmażoną czerwoną cebulą oraz pokrojonymi dymkami ze szczypiorkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !