Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Motylek

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb
parówka
szynka

Przepis i sposób przygotowania na: Motylek

2 kawałki chleba,
pół parówki,
2 plasterki szynki,
plaster sera,
masło,
2 rzodkiewki,
kilka gałązek szczypioru.

Parówkę zagotować, położyć na środku talerzyka. Foremkami do ciastek wykroić z chleba oraz szynki po 4 serduszka. Chlebki posmarować masłem. Położyć po plasterku szynki. Z sera wykroić 2 serduszka, przekroić je na pół i ułożyć na każdej kanapce z szynką połówkę sera. Z całej rzodkiewki zrobić główkę. Drugą rzodkiewkę pokroić w półplasterki, ułożyć na serze. Drugą część posypać posiekanym szczypiorkiem. 2 kawałki szczypioru ułożyć koło główki motyla tworząc różki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 13.09.2013 23:19
wspaniały pomysł dla dziecka
[email protected] 24.02.2013 09:29
zrobie dziś dla córci:)
zdeba 16.01.2013 23:37
Cudny! :)
RenataZ-et 06.01.2013 19:21
urocze :)
caralajna 26.07.2012 23:24
jakie cudo ")
ben-ka 29.01.2012 09:58
?licznie to poda?a?:)
misia53 28.01.2012 22:49
Jutro b?dzie na ?niadanie , smakowity nies?ychanie motylek kombinowany z paróweczki poskladany....
Monika111 11.01.2012 19:03
Wygląda zjawiskowo. :) Muszę kiedyś zrobić dzieciom...
SmacznaPyza 11.01.2012 18:55
wesolutkie bardzo :)
gottrina 11.01.2012 17:57
świetny motylek, taki smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak