Sposób przygotowania

Wszystkie podane składniki wrzucamy do miski. Wyrabiamy szybko. Starajmy się nie podsypywać mąki, mimo ,że ciasto może się lepić. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 mm. Wykrawamy z niego za pomocą foremek nasze pierniczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach (pierniczki troszkę urosną). Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu pierniczków (najlepiej na metalowej kratce) dekorujemy tak jak nam się podoba. Pierniczki można jeść zasadzie niemal po upieczeniu,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    szybkie i pyszne, czyli to co lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    wygladaja prześlicznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !