Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe kuleczki z mięsem mielonym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 sztuk
mięso mielone 1/2 kg
tłuszcz do smażenia
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
mleko 1 łyżka
pietruszka zielona
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe kuleczki z mięsem mielonym

Pieczarki obieramy, odkrawamy od nich nóżki. Nóżki te następnie drobniutko siekamy. Bułkę zaparzamy wrzątkiem, odciskamy wodę. Dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy również jajko, pietruszkę, oraz posiekane nóżki pieczarek. Solimy i pieprzymy do smaku.Wyrabiamy na gładką masę. Kapelusze pieczarek faszerujemy mięsem, tak aby wychodziły nam zgrabne kuleczki. Jajko \"bełtamy\" z mlekiem o szczyptą soli. Panierujemy nasze kuleczki w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażymy na dość głębokim tłuszczu na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 11.09.2013 05:49
musze to wypróbowac
Wiesława1 12.03.2012 21:43
fajniusie
IKrakowianka 12.01.2012 00:25
bardzo dobre
caralajna 11.01.2012 20:02
pyszne
fasola 11.01.2012 17:55
wygladają wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak