Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy, odkrawamy od nich nóżki. Nóżki te następnie drobniutko siekamy. Bułkę zaparzamy wrzątkiem, odciskamy wodę. Dodajemy do mięsa mielonego. Dodajemy również jajko, pietruszkę, oraz posiekane nóżki pieczarek. Solimy i pieprzymy do smaku.Wyrabiamy na gładką masę. Kapelusze pieczarek faszerujemy mięsem, tak aby wychodziły nam zgrabne kuleczki. Jajko \"bełtamy\" z mlekiem o szczyptą soli. Panierujemy nasze kuleczki w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażymy na dość głębokim tłuszczu na rumiano.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    wygladają wyśmienicie
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobre
  • 1
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    fajniusie
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    musze to wypróbowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !