Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzole z wieprzowinką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka bez kości 45 kg
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
tłuszcz do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzole z wieprzowinką

Mięso pokroić w poprzek włókien na porcje , najlepiej zbic tłuczkiem i obtoczyc w masę a później zmiejszyc pomalutku ogień i troszke dosmażyć . Można podlać wodą ( nie za dużo , troszkę ) wtedy wiemy że się nic nie przypali . Dodać sól i pieprz do smaku . Na każdej porcji dac masełko :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 27.02.2014 15:40
pyszne mięsko
Aleksandraa 21.08.2012 20:57
pyszności
marchewka 11.07.2012 23:30
czasem robię taki obiad, nie wiedziałam, że to tak się nazywa
Grażyna13 20.06.2012 11:42
Fajne :)
romanrafal
romanrafal 25.02.2012 16:01
ciekawe
KasiaK90 19.01.2012 12:33
pyszne
aacaac 13.01.2012 07:54
fajne
cooleczka 11.01.2012 13:11
ja robię takie z cebulką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak