Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pęczakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 5-7 sztuk
pęczak 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 4 sztuki
grzyby suszone 5 dag
natka pietruszki 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pęczakiem

Grzyby dokładnie umyć, a następnie namoczyć na noc w wodzie. Następnie zalać je 1,5 litrem wody, dodać do nich włoszczyznę i gotować całość do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Wywar należy przecedzić. Grzyby pokroić w cienkie paski. Ziemniaki należy pokroić w kostkę, cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu. Kaszę należy zalać wywarem i gotować do miękkości. Pod koniec dodać ziemniaki, cebulę i grzyby. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.12.2013 21:44
świetny obiad
IKrakowianka 06.02.2013 21:09
smaczna zupa
Katarzyna/kate1980 27.03.2012 21:52
super
Iwusia 04.08.2011 22:14
takiej nie jadłam
Allice 19.10.2010 18:48
całkiem smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak