Sposób przygotowania

Jabłka dokładnie umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Mak należy sparzyć i zemleć dwa razy. Żółtka należy utrzeć z masłem i cukrem, dodawać do nich powoli mak, proszek, kaszę i jabłka. Białka należy ubić na sztywną pianę i dodać je do masy delikatnie mieszając. Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachy i piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Very tasty !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Z chęcią zjem kawałek takiego ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !