Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa zupa z chlebem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 60 dag
masło 2 łyżki
ser żółty 15 dag
sól
pieprz
natka pietruszki 1 pęczek
chleb tostowy 10 kromek
bulion warzywny 1 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa zupa z chlebem

Cebulę kroimy w krążki i podduszamy na maśle. Zalewamy ją rosołem. Gotujemy około 20 minut, doprawiamy do smaku. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Chleb zapiekamy w piekarniku posykujemy startym na tarce serem żółtym. Zupę rozlewamy na talerze, na wierzchu kładziemy po kromce chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 20.04.2012 08:51
Super!.
Barbara/zuza22_85 23.01.2012 14:34
fajna
Katarzyna/kate1980 11.01.2012 22:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak