Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-bakaliowy farsz do naleśnikółw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka pomarańczowa 2 łyżki
koniak 100 ml
śmietana 100 ml
cukier 3 łyżeczki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczka
rodzynki 3 łyzki
orzechy włoskie 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-bakaliowy farsz do naleśnikółw

Bakalie, cukier, cynamon przekładamy do śmietany i całość zagotowujemy. Mieszamy aż zgęstnieje. Gdy delikatnie przestygnie wlewamy koniak i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem smarujemy naleśniki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak