Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka rabarbarowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
galaretka malinowa 1 opakowanie
cukier 4 łyżki
białe wino 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka rabarbarowa

Rabarbar kroimy na niewielkie kawałeczki, gotujemy go do miękkości z odrobiną cukru. Wywar w którym gotował się rabarbar odcedzamy, rozpuszczamy w nim galaretkę. Dolewamy wino. W formie na galaretki układamy kawałki rabarbaru i zalewamy go galaretką. Schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak