Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożone ciasto z biszkoptami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 5 łyżek
żółtko jajek 3 sztuki
mleko 1 szklanka
śmietana kremówka 2 szklanki
maliny świeże 25 dkg
czekolada mleczna 2 tabliczki
biszkopty podłużne 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożone ciasto z biszkoptami

Żółtka utrzeć z cukrem i mlekiem w kąpieli wodnej, ostudzić. Dodać ubitą śmietanę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietanę dzielimy na połowę, do jednej wlewamy rozpuszczoną czekoladę, do drugiej rozgniecione malinki. Niedużą blachę lub tortownicę wykładamy biszkoptami, wylewamy masę czekoladową, chłodzimy, kiedy stężeje wylewamy masę malinową. Mrozimy przez kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.07.2013 07:57
pyszne ciasto
barbara11561 11.03.2013 21:48
świetne ciacho
IlonaAlbertos 11.02.2013 22:49
Takiego ciasta jeszcze nie robiłam.
mela25 03.10.2012 19:42
smaczne
Anna138 01.07.2012 22:33
świetne
Seba 13.06.2012 09:17
extra
zuzanna_z 26.05.2012 11:12
dobre
Motorek 09.03.2012 10:45
fajne
mirosława4 02.02.2012 17:46
super
Grazyna0211 19.01.2012 09:15
fany pomysł podoba mi się to ciasto
Krystyna32 18.01.2012 11:25
super
Wafelek2601 12.01.2012 00:12
Anulka, ciasto z biszkoptami, nie z brzoskwiniami :)
anulka69 11.01.2012 09:27
lubię brzoskwinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak