Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 3/4 kg
rosół wołowy 3 szklanki
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
smalec 3 łyżki
majeranek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
kapusta kiszona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę zalewamy rosołem , dodajemy smalec, solimy, pieprzymy i dusimy około półtorej godz . Mięso z rosołu najlepiej pokroic w kostkę i mieszamy z kapustą .Dajemy na łyżeczkę masło i zrumieniamy mąkę , rozcieramy , dolewamy troszke wywaru mieszamy i wlewamy do kapusty . Pod koniec dodajemy majeranek , mieszamy całość i podduszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.12.2012 11:31
smaczny bigos
Iwusia 21.09.2012 23:17
pyszny bigosik
Anna152 08.09.2012 19:04
super
wiola333 08.09.2012 15:18
pycha
Wafelek2601 30.08.2012 11:44
Super
Motorek 18.07.2012 12:00
smaczny
olkaaa 07.07.2012 16:33
uwielbiam bigos
smile 27.03.2012 14:36
dobry
KasiaK90 13.01.2012 11:47
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak