Sposób przygotowania

Marchew i kalarepę obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wrzącej osolonej wody i ugotować na półmiękko, odcedzić. 1/2 szkl wywaru wymieszać z majonezem, startym chrzanem i posiekaną cebulką razem ze szczypiorem, solą i pieprzem. Warzywa włożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem z majonezu, posypać żółtym serem, bułką tartą i skropić stopionym masłem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Zapiekać aż bułka na wierzchu lekko się zrumieni. Podawać jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetna,na pewno spróbuję
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    świetna,na pewno spróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mimi

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    taka zapiekanka musi być bardzo smaczna, a ja tak lubię kalarepki... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Super pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !