Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, dodać łyżkę masła, ubić na purre. Ostudzić. Grzyby zalać wodą, ugotować. Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić na nim posiekaną cebulę, dodać grzyby, dusić razem. Zalać śmietaną i mlekiem, dodać liść i ziele, dusić ok. 15 minut, przyprawić, zatrzepać mąką. Do ziemniaków wbić jaja, dodać trochę soli i pieprzu, wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z obu stron na oleju. Podawać polane sosem grzybowym.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    łatwe i dobre
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    juz ślinka cieknie ja poprosze bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    juz ślinka cieknie ja poprosze bardzo
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    proste i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja lubię takie dania.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !