Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z jajek przepiórczych i łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony 10 dag
kapary 2 łyżki
śmietana 22-procentowa 1 szklanka
starty chrzan 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
rzeżucha 2 (posiekana)
jajka przepiórcze 25 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Z jajek przepiórczych i łososia

Jajka ugotować na twardo (3 min), ostudzić, obrać i opłukać zimną wodą. Łososia pokroić w szerokie, krótkie paski. Jajka przekroić na pół, dodać łososia, kapary i wymieszać. Przygotować sos: śmietanę ubić z sokiem z cytryny, wymieszać z chrzanem, rzeżuchą i koperkiem Prymat, posolić i popieprzyć. Sałatkę polać sosem, wymieszać i posypać papryką Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 08.05.2011 23:04
pyszności
Barbara55 18.10.2010 15:33
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak