Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony pstrąg

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
bekon 2 plast.
oliwa do smaku
rozmaryn do smaku
tymianek do smaku
kminek do smaku
sól do smaku
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony pstrąg

PODANE PROPORCJE STANOWIĄ ILOŚĆ ODPOWIEDNIĄ DO PRZYGOTOWANIA 1 PORCJI
Oczyszczone, umyte i obsuszone ryby natrzeć w środku solą wymieszaną z ziołami. Położyć pstrągi na rozgrzanej oliwie w dużej patelni i krótko smażyć z obu stron. Do wnętrza ryb włożyć po plastrze bekonu, ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i piec w temp 200 st. do zarumienienia. Na drugiej patelni usmażyć na chrupko pozostałe plastry bekonu i przed podaniem usunąć te, z którymi pstrągi się piekły a włożyć usmażone. udekorować kawałkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 09.11.2012 11:23
pyszny
koala 21.06.2012 19:31
przyznam,że bardzo ciekawy przepis :)
Norgiusz 11.06.2012 12:49
pycha
gusia1000 16.05.2012 22:21
Dobre.
Renata16 12.05.2012 01:59
super;nie jadłam jeszcze nigdy tak przyrządzonego pstrąga
Marzena34 25.04.2012 19:22
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak