Sposób przygotowania

PODANE PROPORCJE STANOWIĄ ILOŚĆ ODPOWIEDNIĄ DO PRZYGOTOWANIA 1 PORCJI
Oczyszczone, umyte i obsuszone ryby natrzeć w środku solą wymieszaną z ziołami. Położyć pstrągi na rozgrzanej oliwie w dużej patelni i krótko smażyć z obu stron. Do wnętrza ryb włożyć po plastrze bekonu, ułożyć je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą i piec w temp 200 st. do zarumienienia. Na drugiej patelni usmażyć na chrupko pozostałe plastry bekonu i przed podaniem usunąć te, z którymi pstrągi się piekły a włożyć usmażone. udekorować kawałkami cytryny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszna rybka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    super;nie jadłam jeszcze nigdy tak przyrządzonego pstrąga
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    koala

    przyznam,że bardzo ciekawy przepis :)
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !