Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
śmietana 1 szkl
chrzan 15 dkg
sól
cukier
żółtko jajek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy

Korzeń chrzanu umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Starty chrzan skropić sokiem z wyciśniętej cytryny. Masło stopić wymieszać z mąką i rozprowadzić śmietaną. Dodać chrzan i zagotować. Zagotowany sos doprawić żółtkiem i przyprawić do smaku. Do sosu dodać kawałek skórki z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 29.11.2012 18:24
super
RenataZ-et 28.04.2012 21:25
idealny :)
kamyk 22.03.2012 09:40
lubię dodać taki sos do potraw
mirosława4 17.02.2012 21:03
pyszny sosik zwłaszcza do jajka sadzonego:)
Wafelek2601 20.01.2012 00:16
bardzo dużo używam takiego sosu
[email protected] 11.01.2012 02:40
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak