Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1/2 główki
ziemniaki 5 sztuk
cebula 1 sztuka
buraki 2 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
fasolka szparagowa 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 1/3 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z fasolką

Kapustę poszatkować, zagotować wodę, kapustę wrzucić do wrzątku. Na oleju zeszklić posiekaną cebulę. Dodać do kapusty. Ziemniaki pokroić w kostkę, buraki, seler, marchew, pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, fasolkę pokroić. Wszystko dodać do kapusty. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.01.2014 09:52
lubię taką zupkę
romanrafal
romanrafal 02.07.2013 06:17
smaczna zupka
IlonaAlbertos 24.12.2012 00:05
Smaczna i zdrowa.
Seba 03.10.2012 14:06
pycha
Motorek 29.08.2012 09:12
bardzo smaczna
anulka69 04.06.2012 08:50
lubię
Wacław 27.04.2012 10:36
pyszna,pozywna zupa !
Ada-Gaba 14.02.2012 08:04
dobra
Angelika10 31.01.2012 00:20
smaczna
Krystyna32 19.01.2012 16:21
extra
Iwona51
Iwona51 17.01.2012 11:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak