Sposób przygotowania

W dużyyym naczyniu żaroodpornym przygotować zalewę. Wino, 4 łyżki wody, oliwę, posiekaną cebulę, miętę, rozmaryn, tymianek liść laurowy, sól i pieprz. Umyte pstrągi włożyć do naczynia, odstawić w chłodne miejsce (nie do lodówki), parę razy przewracać. po pięciu godzinach powoli zagotować, przykryć naczynie folią aluminiową i wstawić do pieca (180 st.). Piec ok. 20 minut. Położyć na podgrzanym talerzu i przykryć by nie ostygła. Sos zmiksować. Do małego garnka wbić 4 żółtka, dodać 4 łyżki sosu i dokładnie wymieszać. Dolać resztę sosu i mieszając podgrzewać do zgęstnienia (nie gotować). Sos przyprawić i polać ryby.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !