Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane warzywa do słoików

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
kalafior 1 kg
cebula 1 kg
sól do smaku
cukier do smaku
Zalewa:
woda 5 szklanek
cukier 1 szklanka
sól 1 łyżka
ocet 3/4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane warzywa do słoików

Paprykę pokroić na ćwiartki pozbawiając je gniazd nasiennych. W garnku zagotować trochę wody, posolić i posłodzić ją do smaku, wrzucić na nią kalafiora podzielonego na różyczki. Gotować 10 minut, odcedzić. Cebulę pokroić w plastry. Warzywa poprzekładać do słoików, przygotować zalewę: Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, liść, ziele i gorczycę. Odcedzić. Zalać warzywa, zakręcić słoiki. Pasteryzować 4 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 28.01.2014 19:32
na zimę jak znalazł
IlonaAlbertos 22.11.2013 21:45
Muszą być smaczne.
Ada-Gaba 22.10.2012 12:59
ciekawy przepis
mirosława4 05.10.2012 18:43
robię podobną sałatkę ale nie obgotowuję kalafiora i jest smaczny :)
Seba 04.10.2012 09:04
fajny pomysł
Motorek 28.08.2012 09:08
extra
Anna152 10.08.2012 05:23
super
Krystyna32 08.07.2012 10:08
świetne
fictor123 03.06.2012 14:18
super
Angelika10 08.05.2012 20:22
dobre
mela25 07.04.2012 06:49
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak