Sposób przygotowania

Paprykę pokroić na ćwiartki pozbawiając je gniazd nasiennych. W garnku zagotować trochę wody, posolić i posłodzić ją do smaku, wrzucić na nią kalafiora podzielonego na różyczki. Gotować 10 minut, odcedzić. Cebulę pokroić w plastry. Warzywa poprzekładać do słoików, przygotować zalewę: Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, liść, ziele i gorczycę. Odcedzić. Zalać warzywa, zakręcić słoiki. Pasteryzować 4 minuty.

Komentarze

  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    robię podobną sałatkę ale nie obgotowuję kalafiora i jest smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    na zimę jak znalazł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !