Sposób przygotowania

Rozmrożone filety zalać wyciśniętym sokiem z cytryn, przycisnąć talerzykiem i zostawić w lodówce by się namoczyły. Przed pieczeniem odsączyć. mocno rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dodać obrane i pozbawione pestek pomidory i dusić ok. 15 minut, rozgniatając na jednolitą masę. Wysmarowany oliwą żaroodporny półmisek wyłożyć gęsto plasterkami ziemniaków. Posolić. Położyć dzwonka ryby posolić i polać 2 łyżkami oliwy. Położyć pomidory i dolać trochę wody. Posypać pietruszką z bułką tartą, polać oliwą. Poddusić na małym gazie przez 2 minuty i wstawić do pieca (180 st.) przykryte folią aluminiową. Piec, aż ziemniaki i ryba będą miękkie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !