Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
ser tłusty 1/2 kg
mąka 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Ser mielimy , oddzielamy jaja od żółtek , dodajemy żółtka do sera , dajemy szczyptę soli , dodajemy mąkę i mieszamy .Ubijamy białka i dodajemy do sera delikatnie mieszamy . Kładziemy mąkę na posypaną wcześniej stolnicę i formujemy wałek tak ok 2 cm , spłaszczamy , robimy kratkę tępą stroną noża , przekrawamy na ukos i wrzucamy na gotującą się wodę osoloną . Gdy wypłyną na wierzch możemy ja wyjąć łyżką i dać na talerz , polać masłem ze zrumienioną tartą bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 15.12.2013 14:50
pyszne lacuchy
Laila2786 25.03.2013 13:27
bardzo dobre
pestka 13.02.2013 11:35
racuchy robię często z jabłkami , z serem nie robiłam
rjustysia 07.02.2013 12:07
ciekawy przepis, nie robiłam nigdy racuchów z serem :)
Anna152 25.09.2012 09:18
bardzo lubię takie racuchy
leonkot 24.09.2012 19:32
wspomnienie z dzieciństwa... pyszności
gacopierz23 22.09.2012 09:23
moje ulubione
marchewka 18.07.2012 00:20
czekam już na moje jabłka i będę robić :)
Motorek 22.05.2012 08:17
smaczne
Dorian 04.05.2012 09:13
super
pioge7 11.03.2012 08:22
mniam
anja3107 09.02.2012 11:21
bardzo lubię
malaczarna23 26.01.2012 10:06
racuszki s? przepyszne
tomek18 21.01.2012 08:36
lubię
KasiaK90 20.01.2012 19:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak