Sposób przygotowania

Szklankę wody zagotować, dodać masło, a gdy się rozpuści wsypać mąkę i ucierać na wolnym ogniu. Kiedy powstanie masa odklejająca się od garnka, ostudzić. Dodać jaja i proszek do pieczenia, zmiksować. Przełożyć na blachę, piec w piekarniku w temp. 200 stopni przez 20 minut.
Mleko zagotować, zostawić 1/2 szklanki do rozprowadzenia budyniów. Kiedy się zagotuje wlać budynie i mieszać aż do zgęstnienia. Ostudzić, utrzeć z masłem. Ciasto przekroić na połowę, przełożyć masą. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pychota
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    moje ulubione ciasto :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    uwielbiam karpatkę !!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    uwielbiam karpatkę !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam karpatkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię karpatkę a tak dawno jej nie robiłam.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam karpatkę.
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mój mąż bardzo lubi :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    uweilbiam zawsze to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    jedno z ulubionych ciast :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    dawno nie robiłam karpatki, aż zatęskniłam za jej smakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !