Sposób przygotowania

Krok 1 / 11

Mąkę mieszamy z dolą, dodajemy miękkie masło, jajko i jogurt i wyrabiamy ciasto. Gładkie ciasto odkładamy na godzinę do lodówki. Następnie wałkujemy cienki okrągły placek, który przekładamy do formy do pieczenia tarty.


Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo mi się podoba
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tarta porosołowa - czego to człowiek nie wymyśli. Nie dość, że nazwa zachęca to jeszcze również wykonana tarta prezentuje się znakomicie
  • 0
    nowe-logo
    Opublikowano

    Noruas

    oj, świetny przepis, aż jestem głodna (a jadlam przed chwilą!). Powiedź mi czy tą śliczną formę do tarty masz z jakiegoś sklepu powszechnie dostępnego? Jak możesz napisz mi wiadomość :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny pomysł na mięsko z rosołu
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    bardzo pomysłowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    znakomity przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Super pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Rewelacja, szkoda tylko że nie mam formy do tarty :(
  • 1
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    ooo ciekawy pomysl na szybkie danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerzy3

    u nas niestety mięso nie zostaje po rosole bo wszystko zjadam,ale zapiszę na wszelki wypadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Olga_SK

    tarta w każdej postaci jest pyszna :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    bardzo fajna
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto wykorzystywać resztki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    as28

    pyszne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne i ładnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    dobry pomysł:) mi zwykle zostają warzywa z rosołu
  • 1
    original
    Opublikowano

    MC_S

    Muszę spróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczny pomsył
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edith85

    Bardzo fajny przepis :)
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    nic się nie marnuje -super pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    poczęstujcie bo tak apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    magda1976

    zawsze mam problem co zrobić z mięsem z rosołu, a tu proszę, taki prosty sposób

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !