Sposób przygotowania

Mięso myjemy i kroimy w kostkę posypujemy solą i częścią mąki.W rondlu rozgrzewamy połowę smalcu wrzucamy mięso i mieszając smażymy na dużym ogniu do zrumienienia.Wlewamy pół szklanki bulionu i dusimy na niewielkim ogniu około 40 minut.Kapustę siekamy wkładamy do garnka zalewamy jedną szklanką bulionu i doprowadzamy do wrzenia,następnie łączymy ją z mięsem dodajemy paprykę,majeranek cukier mieszamy i dusimy jeszcze 30 minut.Na patelni rozgrzewamy pozostały smalec i szklimy na nim posiekaną cebulę oprószamy ją mąką i rozprowadzamy 3 łyżkami zimnego bulionu,wlewamy do rondla dodajemy koncentrat i dusimy jeszcze kilka minut.Podajemy z ziemniakami lub kaszą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !