Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk po marynarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk filety 1 kg
oliwa 4 łyżki
migdały łuskane 10 łyżek
miąższ z bułki 4 łyżki
pomidor 4 szt
sok z cytryny 4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk po marynarsku

Na oliwie, mieszając poddusić przez 5 minut czosnek i cebulę drobno posiekane. Gdy cebula zeszkli się dodać 6 łyżek zmielonych migdałów, drobno pokruszoną bułkę i mieszając smażyć około 2 minut. Dodać obrane i bez pestek pomidory. Dusić na dużym gazie do konsystencji pasty. W garnku zagotować 1,5 l wody, dodać 3 łyżeczki soku z cytryny i łyżeczkę soli. Zmniejszyć gaz i włożyć rybę i gotować do miękkości. Przełożyć na ciepły talerz. Jeszcze raz zagotować sos, dodać łyżeczkę soku z cytryny i pół szklanki wywaru z ryby, powoli wlewając. zalać rybę sosem i posypać resztę lekko przyrumienionych i pokrojonych w cienkie paki migdałów oraz natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.05.2012 16:00
Tylko korzystać z tego przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak