Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w sosie śmietanowo-ziołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 0,5 kg
śmietana 400 ml
woda 50 ml
masło 3 łyżki
szczypiorek suszony 1 łyżka
pietrusszka suszona 1 łyżka
kuchatek do smaku
Koperek suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w sosie śmietanowo-ziołowym

rybę rozmrażamy, osuszamy

śmietanę podgrzewamy z wodą i masłem, dodajemy zioła i przyprawy, mieszamy.

na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę sosu, układamy rybę, zalewamy resztą sosu

zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 22.04.2012 10:24
ehh wygląda niestety tak sonie, ale to wina światła i aparatu (a dokładniej telefonu, którym robiłam zdjęcie)
Fiffi 21.04.2012 22:36
smacznie wyglada
Justyna28 23.02.2012 14:26
bardzo smaczne, polecam
marcinek 11.01.2012 10:38
Ją też
Ewa6274879 10.01.2012 23:57
Bardzo lubię pieczone ryby, zwłaszcza z takimi sosami jak ten.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak