Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi drożdżowe z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt.
drożdże 2 dag
sól 1/2 łyżeczki
cebula biała 1 szt.
żółtko jajek 1 szt.
woda 1/2 (ciepła)
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
żółty ser starty 20 dag
salami 30 dag
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi drożdżowe z salami

Ciasto: Drożdże rozrób z wodą, wsyp mąkę, cukier, sól, dolej olej.
Wyrób gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i przykryj ściereczką.
Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godz.
Farsz: Cebulę obierz, posiekaj. Salami drobno pokrój, podsmaż, aż wytopi się tłuszcz. Przełóż do miski. Na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę. Wymieszaj z salami i serem.
Ciasto rozwałkuj, wykrój krążki. Nałóż farsz, zlep. Pierożki posmaruj żółtkiem, posyp papryką. Piecz ok. 25 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 17.02.2012 14:11
cos nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak